مقدمه: ما در این مقاله قصد داریم به طور مختصر و مفید به موضوع اسید سیتریک بپردازیم. پس اولین سوالی که در ذهن ما نقش میبندد این است که خاصیت خوراکی اسید سیتریک چیست؟ پس اگر به هر دلیلی به این اطلاعات احتیاج دارید، مطالب این مقاله را از دست ندهید و تا انتها با ما باشید. چنانچه به این دسته از مطالب علاقه مند هستید میتوانید به مقالات قبلی سایت مراجعه کنید.
اسید سیتریک چیست؟
برای پاسخ دادن به سوال خاصیت خوراکی اسید سیتریک چیست؟ لازم است ابتدا بدانیم که اسید سیتریک چیست و چه کاربردی دارد؟ در واقع اسید سیتریک نوعی اسید آلی ضغیف است که با فرومول شیمیایی C6H8O7 نمایش داده میشود. این ماده شیمیایی به صورت خوراکی و صنعتی استفاده میشود. اسید سیتریک به طور طبیعی در میوه ها و سبزیجات وجود دارد. اسید سیتریک در دو نوع خشک و آبدار تولید میشود. مزه این اسید ترش بوده و به همین دلیل از شد باکتری ها جلوگیری میکند. پس میتوان از این ماده شیمیایی به عنوان یک ماده نگهدارنده در صنایع غذایی استفاده کرد.
خواص فیزیکی و شیمیایی اسید سیتریک
حال قبل از آنکه به موضوع خاصیت خوراکی اسید سیتریک چیست؟ بپردازیم. بهتر است بدانیم خواص فیزیکی و شیمیایی اسید سیتریک چیست؟ بهمانطور که گفته شد اسید سیتریک با فرمول شیمیایی C6H8O6 نمایش داده میشود. جرم مولکولی این ماده 192.027 گرم بر مول است. نقطه جوش اسید سیتریک 153 درجه است. اما این اعداد برای اسید سیتریک خشک و آبدار میتواند متفاوت باشد که در ادامه به آن میپردازیم.
اسید سیتریک آبدار و اسید سیتریک خشک
اصلی ترین تفاوت اسید سیتریک خشک و اسید سیتریک آبدار تفاوت این دو اسید در ظاهر آن هاست. به طوری که اسید سیتریک خشک به شکل پودری و جامد و سفید رنگ است. اما اسید سیتریک آبدار کریستالی شکل و سفید رنگ است. نقطه ذوب اسید سیتریک خشک 153 درجه است اما نقطه ذوب اسید سیتریک آبدار 156 درجه است. همچنین نقطه جوش اسید سیتریک خشک 175 درجه است ولی نقطه جوش اسید سیتریک آبدار 310 درجه است.
خاصیت خوراکی اسید سیتریک چیست؟
حال به بخشی رسیدیم که میتواینم به سوال خاصیت خوراکی اسید سیتریک چیست؟ پاسخ دهیم. در واقع اسید سیتریک از جمله پرکابرد ترین اسید های آلی است. این اسید در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، داروسازی، آبکاری مس، مواد نگهدارنده، رنگ و چاپ و صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد. اسید سیتریک در نوشیدنی هایی چون نوشابه ها، آب میوه ها، شربت ها، بستنی ها، چای و قهوه و نوشیدنی های انرژی زا به عنوان یک عامل آنتی اکسیدان و تنطیم کننده PH مورد استفاده قرار میگیرد. حتی میتوان از اسید ستریک به عنوان طعم دهنده های ترش مزه در مکمل های میوه و نوشیدنی مورد استفاده قرار میگیرد.
شرکت مواد شیمیایی
تا اینجا به بخش خیلی کوچکی از کاربرد های اسید سیتریک پرداخته شد. از این رو میتوان نتیجه گرفت که تمامی مواد شیمیایی از جمله اسید سیتریک در زندگی بشر بسیار موثر و کاربردی هستند. به طوری که نبود آن ها میتواند باعث اختلال در تمامی صنایع تولیدی شود. به همین منظور در سرتاسر جهان تعداد زیادی شرکت مواد شیمیایی در حال فعالیت هستند تا نیاز جامعه خود را فراهم کنند. این شرکت ها همواره در حال تلاش هستند تا مواد شیمیایی مورد نیاز جامعه خود را از دیگر کشور ها وارد کنند. در مقابل مواد شیمیایی تولید شده در کشور خود را به دیگر کشور ها صادر نمایند.