کاربرد های متاسیلیکات سدیم

بخش های این محتوا:

کاربرد های متاسیلیکات سدیم
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

کاربرد های متاسیلیکات سدیم؛ متاسیلیکات سدیم نوعی ماده شیمیایی با فرمول شیمیایی Na2SiO3 است که کاربرد های بسیاری در صنایع گوناگون دارد. متاسیلیکات سدیم به شکل بلور بدون رنگ بوده و میتواند رطوبت موجود را جذب نماید, این نوع ماده شیمیایی در آب حل میشود اما در الکل غیر محلول میباشد.  متا سیلیکات سدیم با درجه های مختلف هیدراتاسیون سنتز میشود, این ماده خیلی قلیایی بوده و ترکیب های کربنات سدیم به همراه دی اکسید سیلیکون به تولید میرسد. از کاربرد های متاسیلیکات سدیم میتوان به این اشاره نمود که این ماده به دلیلی داشتن ترکیبات کاملا معدنی بخصوص در تولیدات ترکیبات ضد حریق مورد استفاده قرار میگیرد.

در بین الکترولیت های قلیایی شاخص قلیایی و بافرکنندگی متاسیلیکات سدیم در بالاترین حد ممکن است. این ماده دارای خاصیت مرطوب کنندگی، امولسیون کننده و ضد عفونی کننده است و برای از بین بردن ناخالصی ها بسیار عالی است و مانع از تجمع مجدد ناخالصی ها می شود. از این ماده برای بسته بندی تخم مرغ، تولید سیلیکاژل، سیمان و اتصال دهنده ها، تولید شوینده ها و تثبیت کننده ها استفاده می شود.

موارد استفاده از متا سیلیکات سدیم

  • این ترکیب به طور گسترده ای در مواد شوینده لباس ها، تولید سرامیک، آبکاری، صنایع تولید پارچه، چاپ، کاغذ سازی، بتن، سیمان، مواد نسوز، روغن، فرآوری چرم و بسیاری از زمینه های صنعتی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
  • از هیدراتهای مختلف متا سیلیکات سدیم در محصولات صابونی، مواد شوینده و حمام – شستشو استفاده می شود. اینها همچنین به عنوان سازنده – ماده ای که باعث تقویت یا حفظ کارایی محصول با غیرفعال کردن سختی آب می شود – در صابون ها و مواد شوینده کاربرد دارند.
  • متاسیلیکات سدیم در ترکیب مواد آرایشی عمدتا در قالب اکسیدان ها برای بی رنگ موها استفاده می شود. اضافه کردن این ترکیب به سیمان باعث می شود که در واکنش با آب سریع تر سخت شود.
  • این ترکیب در صنایع معدن و حفاری به استخراج مینرال ها از سنگ معدن کمک می کند. این ماده نقش بسیار حیاتی در صنایع تولید کاغذ دارد و به از بین بردن رنگ جوهر و سایر ناخالصی ها و سفید کردن مواد اولیه تولید کاغذ کمک می کند.
  • از آنجاییکه متاسیلیکات سدیم یک ماده غیر آلی است تاثیر قابل توجهی بر چرخه های طبیعی نمی گذارد و چون بیشتر به صورت بسیار رقیق مصرف می شود تاثیری بر محیط زیست نمی گذارد. ولی محلول های غلیظ آن می تواند سیستم های آبی را تحت تاثیر قرار دهد.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *