اسید سیتریک

بخش های این محتوا:

اسید سیتریک, اسید سیتریک خشک, اسید سیتریک آبدار, اسید سیتریک ایرانی, اسید سیتریک چینی

پویش اروین میعان صادر کننده انواع مواد شیمیایی و وارد کننده مواد شیمیایی دارویی و خوراکی در کشور است، یکی از تامین کننده های اصلی اسید سیتریک خشک و اسید سیتریک آبدار چینی و ایرانی نیز هست. شما میتوانید استعلام خود را از طریق شماره تماس های زیر به انجام برسانید:

شرکت پویش اروین میعان بزرگترین وارد کننده مواد شیمیایی، صادر کننده مواد شیمیایی از جمله انواع اسید سیتریک و دیگر مواد شیمیایی آماده ارسال انواع محصولات شیمیایی، مواد شیمیایی صنعتی، آزمایشگاهی، مواد شیمیایی خوراکی و دارویی و همچنین انواع مواد شیمیایی حلال میباشد.

آدرس: تهران خیابان پاسداران خیابان پایدار فرد نبش بوستان پنجم پلاک 12 طبقه 5 واحد 10

اسید سیتریک چیست ؟

اسیدسیتریک یا جوهر لیمو، با فرمول شیمیایی C6H8O7 یکی از اسید های آلی میباشسد که هم در لیمو ترش و همدر پرتغال موجود است، این نوع اسید توسط دانشمند بزرگ ایرانی جابربن حیان کشف شده است. اسیدسیتریک در دو نوع اسیبد سیتریک خشک و اسید سیتریک آبدار موجود است.

اسید سیتریک خشک چینی- اسید سیتریک خشک ایرانی

با توجه به اینکه این نوع اسید دارای خاصیت نگهدارندگی بیشتری دارد، به عنوان نگهدارنده غذا از این نوع اسید استفاده میشود. چرا که جوهر لیمو ph اسیدی دارد و با بالا بردن خاصیت اسیدیته محصولات های غذایی مانع از فعالیت باکتری هایی که باعث خرابی آنها میشوند میشود. به همین دلیل اسیدسیتریک را میتوان به عنوان نگهدارنده بسیاری از ترکیبات غذایی و خوراکی، مانند نربا، ژله، آب نبات ها، غذاهای کنسروی و یا محصولات های گوشتی استفاده کرد.

این نوع اسید، جزو مواد شیمیایی صنعتی و مواد شیمیایی دارویی و خوراکی میباشد.
اسید سیتریک خشک برای تنظیم کردن خاصیت اسیدی، و طعم دهنده و بو بری آروماتیک مطلوب و بهینه نگهدارنده براق کننده مورد استفاده قرار میگیرد.( روکش میوه های سرد خانه ای).

اسید سیتریک آبدار چینی – اسید سیتریک آبدار ایرانی

اسید سیتریک آبدار را میتوان در آبمیوه ها و همچنین تمامی مایعاتی که نیاز به مزه ترش دارند مورد استفاده قرار میگیرد.

تفاوت اسید سیتریک خشک و اسیدسیتریک ابدار

بین اسید سیتریک آبدار و اسید سیتریک خشک تفاوت هایی وجود دارد که به شرح هر یک میپردازیم. یکی از این تفاوت ها در مش بندی یا دانه بندی آنها است، اسیدسیتریک آبدار کریستالی و خشک نوعی پودر است و تفاوت و فرق دیگر این دو ماده در فراروی آنهاست، مونو هیدرات یا همان اسید سیتریک آبدار، تبلور آب سرد و آن هیدرات یا همان اسید سیتریک خشک از تبلور آب گرم تشکیل میدهد.

اسید سیتریک خشک

بیشتر تنظیم کننده اسیدی و طعم دهنده و همچنین بوبری آروماتیک بهینه و نگهدارنده و براق کننده ای مفید است، خصوصا برای روکش میوه های سرد خانه ای!

اسید سیتریک, اسید سیتریک خشک, اسید سیتریک آبدار, اسید سیتریک ایرانی, اسید سیتریک چینی

اسید سیتریک آبدار

آبدار را میتوان در آبمیوه ها و یا تمامی مایعات نیز به مزه ترش دارند مورد استفاده قرار میگیرند.

اسید سیتریک, اسید سیتریک خشک, اسید سیتریک آبدار, اسید سیتریک ایرانی, اسید سیتریک چینی

کاربرد اسیدسیتریک

جوهر لیمو که اسیدی خوراکی است از مهمترین اسیدهای آلی مورد استفاده در صنایع مختلف به ویژه غذایی و دارویی است؛ به طوری که میزان مصرف آن در صنایع غذایی بیش از ۷۰ درصد، دارویی ۱۲ درصد، شیمیایی ۱۱ درصد، چرم ۴ درصد، آرایشی – بهداشتی ۲ درصد و سایر صنایع ۱ درصد است.

  • معمولاً جزء افزودنی های مواد غذایی است که وظیفه طعم دهندگی در مواد غذایی حاوی ویتامین C را دارد.
  • برای لایه خارجی آبنبات ‌ها به شکل پودر سفید استفاده می‌شود.
  • به عنوان نگهدارنده در تولید سوسیس و کالباس کاربرد دارد.
  • در صنایع آرد و نان به منظور بالا بردن کیفیت و ماندگاری محصول به کار می رود.
  • جهت به وجود آوردن طعم ترش سرکه مانند در تولید زیتون و سایر ترشیجات استفاده می شود.
  • جوهر لیمو علاوه بر طعم دهندگی موجب تنظیم اسیدیته و pH نیز می شود.

کاربرد اسید سیتریک در صنایع غذایی

  • در صنایع غذایی این اسید در دسر ها، ژل ها، کیک و شیرینی های خانگی، بیسکوئیت، نبات ها، شکلات ها، کنسرو ها، نوشابه ها، اسانس ها، مربا، مارمالاد، صمغ های مصنوعی و بستنی استفاده می شود.
  • این ماده در غذاهای منجمد، چربی‌ها و روغن‌ها به عنوان تنظیم کننده pH و ایجاد کمپلکس نمک بین سیترات ‌ها و فلزات کمیاب به عنوان آنتی اکسیدان و نگهدارنده عمل می‌کند و باعث طولانی شدن زمان نگهداری ماهی منجمد و فرآورده‌ های دریایی می‌شود.
  • در صنایع آرایشی-بهداشتی و دارویی در لوازم آرایشی، نرم کننده ها، ساخت پماد ها و کرم ها، لوازم شستشو و ضد عفونی، ذخیره سازی خون و دترژنت ها کاربرد دارد.
  • با توجه به خاصیت چنگاله ای اسید سیتریک که موجب هضم و جذب بهتر مواد معدنی به ویژه مکمل های کلسیم می شود؛ از آن برای تولید مکمل‌های کلسیم استفاده می‌شود. هم چنین در محصولاتی که به منظور نرم کردن آب به کار می روند نیز استفاده می شود. در نتیجه این اسید در پودر‌های لباسشویی و صابون ‌ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد
  • در فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی نیز به کار می رود. به عنوان مثال برای تنظیم pH یون ‌های فلزی در سیستم آنتی اکسیدانی شوینده‌ های اسیدی موی سر استفاده می‌شود. در شامپوهای ضد شوره سر به مقدار ۰٫۲۵ تا ۱٫۸۶ درصد برای تنظیم pH و بهبود درخشندگی و شفافیت استفاده می شود.

دیگر کاربرد های اسید سیتریک

  • در تهیه محلول ‌های ضد انعقاد خون مانند تری سدیم سیترات از این اسید و نمک‌ های آن استفاده می‌شود؛ به این ترتیب که از طریق تشکیل کمپلکس یون کلسیم مانع انعقاد خون می شود و برای بیمارانی دچار خون ریزی شدید هستند استفاده می شود.
  • هم چنین در پزشکی به منظور درمان بیماری ناشی از فقر آهن هنوز هم از سیترات فریک آمونیاکی استفاده می‌شود هر چند که درحال حاضر ترجیح داده می‌شود از نمک های دیگر آهن استفاده شود. در صنعت داروسازی درتولید آسپرین و نیز برای خوش طعم کردن داروها و قرص‌ های جوشان این اسید کاربرد دارد زیرا در هنگام حل شدن قرص در اثر برقراری پیوند با کربنات‌ ها و بی کربنات‌ ها، دی اکسیدکربن تولید می‌کند.
  • از این ماده در صنایع نیز استفاده می شود به طور مثال می توان با این اسید پاک کننده ‌های طبیعی با کیفیت خوب سنتز کرد.
  • در صنعت نیز برای تمیزکردن سطح الیاف، زیبا کردن رنگ نسوج و الیاف به کار می رود. هم چنین این اسید پلاستیسه کننده، آنتی اکسیدان و اسیدی کننده است و در نمک های جوشان و رزین های آلیدی مورد استفاده قرار می گیرد.

نکات ایمنی هنگام استفاده از اسید سیتریک

اسید استیک غلیظ ماده‌ای خورنده می‌باشد. در تماس با پوست باعث سوختگی شیمیایی پوست و ایجاد تاول می‌شود. در صورت تماس با چشم می‌تواند آسیب‌های جدی به چشم وارد کند، تنفس بخار غلیظ آن باعث سوزش دهان ، بینی و گلو می‌شود. هر چند سرکه یک مایع بدون ضرر می‌باشد، اما نوشیدن گلاسیال خطرناک بوده و باعث ایجاد زخم‌های شدید در دستگاه گوارشی می‌شود و ممکن است با تغییر اسیدیته خون ، آسیب‌های جدی به سلامتی انسان وارد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس