اسید نیتریک که با نام تیزاب و جوهر شوره نیز شناخته می شود کاربرد های زیادی در صنعت دارد. شما می توانید برای خرید اسید نیتریک و اطلاع از قیمت این محصول از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید. در ادامه ی متن با کاربرد های این ترکیب ( در کشاورزی و…) و همچنین خطرات و روش تولید آن بیشتر آشنا خواهید شد. پس با ما همراه باشید.
قیمت اسید نیتریک
پویش اروین میعان وارد کننده مواد شیمیایی صنعتی بدون واسطه و مستقیم است, شما میتوانید برای استعلام قیمت از این شرکت وارد کننده و صادر کننده مواد شیمیایی به اطلاعات تماس درج شده در بخش تماس با ما، چت آنلاین یا اطلاعات تماس زیر مراجعه نمایید.
شرکت پویش اروین میعان بزرگترین وارد کننده مواد شیمیایی، صادر کننده مواد شیمیایی از جمله انواع اسید نیتریک و دیگر مواد شیمیایی آماده ارسال انواع محصولات شیمیایی، مواد شیمیایی صنعتی، آزمایشگاهی، مواد شیمیایی خوراکی و دارویی و همچنین انواع مواد شیمیایی حلال میباشد.
تلفن:
خرید اسید نیتریک
اسيد نيتريك ، اسيدي است قوي همراه با خاصيت اكسيدكنندگي بالا. با حرارت دادن به اسيد نيتريك در فشار اتمسفري در دماي °C ۲/۷۸ ميجوشد و شروع به تجزيه شدن ميكند كه در نهايت محلول اسيدي ۶۸% بدست ميآيد و در اين درصد مخلوط آزئوتروپ دارد و ماكزيمم نقطه جوش آن °C۱۲۰ ميباشد.
به علت گران بودن نسبی این اسید در صنایع معدنی، فقط برای تولید اورانیوم کاربرد دارد و سعی میشود در بقیه موارد از اسید سولفوریک استفاده شود. اما کاربردهای خارج از هیدرومتالورژی این اسید عبارتند از:
اصلیترین کاربرد و علت خرید اسید نیتریک یا جوهر شوره در صنعت تولید کودهای شیمیایی با استفاده از آمونیاک برای تولید آمونیوم نیترات است. همچنین از دیگر استفادههای این اسید تولید مواد منفجره مانند نیتروگلیسیرین، تری نیترو تولوئن (TNT)، سایکلو تری متیلن تری نیترامین (RDX) میباشد که همین امر باعث میشود که بنیادهای نظامی و سلاحسازان در سراسر دنیا مقدار زیادی از آن را خریداری کنند. آخرین علت رایج برای خرید نیتریک اسید تجهیز آزمایشگاهها با آن است.
برای خرید اسید نیتریک شیمیایی یا نیتریک اسید با کارشناسان فروش شرکت پویش اروین میعان تماس گرفته و استعلام قیمت و سپس سفارش خود را ثبت نمایید.
تلفن:
کاربرد نیتریک اسید شیمیایی
مانند آمونیاک ، یکی از اصلی ترین کاربردهای این اسید در تهیه کودها است. این ماده همچنین یک اکسید کننده خوب است و برای ساخت سایر ترکیبات معدنی مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال ، این ترکیب شیمیایی کاربردهای دیگری نیز دارد.
اسید نیتریک شیمیایی بلوک ساختمان برای تولید بسیاری از ترکیبات شیمیایی دیگر است. این ماده در ساخت انواع مختلفی از پلیمرها مانند پلی آمیدها و پلی اورتان استفاده می شود. این ماده به عنوان محرک در صنعت هوافضا مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین در ساخت ترکیبات مبتنی بر نیتروژن مانند نایلون و همچنین بیشتر مواد منفجره مانند تری نیتروتولوئن (T.N.T.) ، نیتروگلیسیرین کاربرد دارد.
مصارف دیگر این ترکیب شامل تولید نمک نیترات ، رنگ ، محصولات تار زغال سنگ و مواد مخدر است. این اسید همچنین بیشتر برای تصفیه فلزات گرانبها مانند پلاتین ، طلا و نقره مورد استفاده قرار می گیرد.
اسید نیتریک یک عنصر کلیدی و محصول جانبی آمونیاک است که برای صنعت کشاورزی بسیار ارزشمند است و از آن برای تولید انواع مختلف کودهای ازت مانند نیترات کلسیم ، نیترات آمونیوم ، و غیره استفاده می شود.
ایمنی و خطرات نیتریک اسید شیمیایی
همانطور که گفته شد اسید نیتریک یک ماده خورنده و اکسید کننده بسیار قوی است. خطر عمده ناشی از آن سوختگی های شیمیایی است ، زیرا باعث هیدرولیز اسیدی پروتئین ها (آمید) و چربی ها (استر) شده و در نتیجه باعث تجزیه بافت زنده (مانند پوست و گوشت) می شود.
اسید نیتریک غلیظ به دلیل واکنش با کراتین ، پوست انسان را زرد رنگ می کند. این لکه های زرد هنگام خنثی شدن به رنگ نارنجی در می آیند. با این حال ، اثرات سیستمیک ندارد و این ماده سرطان زا یا موتاژن محسوب نمی شود.
روش درمانی استاندارد برای لکه های اسیدی روی پوست ، مانند سایر مواد خورنده ، شستشو با مقادیر زیاد آب است. شستن محل حداقل به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه برای خنک کردن بافت اطراف سوختگی و جلوگیری از آسیب ثانویه لازم است. پس از تماس با این ماده لباس های آلوده را بلافاصله عوض کنید و پوست آسیب دیده کاملاً شسته شود.
مانند تمام اسیدها ، غلظت محلول اغلب محدودیت ذخیره سازی آن را تعیین می کند. هرچه غلظت بیشتر باشد ، باید نسبت به مواد شیمیایی دقت بیشتری داشته باشید.
تولید اسید نیتریک شیمیایی
بهترین روش برای تولید نیتریک اسید یا جوهر شوره که با هزینه کمی انجام شود و به صورت صنعتی نیز کاربرد داشته باشد، استفاده از آمونیاک به عنوان پیش ماده است. این واکنش در دمایی در حدود 150 تا 170 درجه سانتی گراد انجام میشود. در این روش اسید نیتریک تولید شده غلظتی در حدود 95 درصد دارد. در این روش اسید نیتریک از طریق واکنش های زیر تولید می شود:
4 NH3 (g) + 5 O2 (g) → 4 NO (g) + 6 H2O (g)
2 NO (g) + O2 (g) → 2 NO2 (g)
3 NO2 (g) + H2O (l) → 2 HNO3
4 NO2 (g) + O2 (g) + 2 H2O (l) → 4 HNO3 (aq)