کلرید پتاس – کلراید پتاسیم

شرکت مواد شیمیایی , واردات مواد شیمیایی , صادرات مواد شیمیایی , وارد کننده مواد شیمیایی , صادر کننده مواد شیمیایی

برای دریافت مشاوره قبل از خرید و ثبت سفارش این محصول تماس بگیرید.

کلرید پتاس, کلرید پتاسیم, پتاسیم کلرید, کلرید پتاس وارداتی
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]

کلرید پتاسیم یا کلرید پتاس یک ترکیب ساده اما بسیار مفید است که بر بسیاری از بخش های زندگی ما مانند بخش سلامت ، غذا و حتی محیط زیست تاثیرگذار است. کلرید پتاسیم به صورت پودر یا کریستال های سفید یا بی رنگ و شور مزه است که از ترکیب یونی یک عنصر فلزی و یک عنصر غیر فلزی ساخته می شود. کلرید پتاسیم یک هالید فلزی است که از پتاسیم و کلر تشکیل شده است.این ماده به راحتی در آب حل می شود و کاربردهای گسترده ای در کشاورزی ، پزشکی ، زمینه های علمی و فرآوری مواد غذایی دارد.

پتاسیم به حفظ تعادل بار داخل سلولی کمک می کند و برای هدایت عصب ، انقباض عضلات قلبی ، اسکلتی و صاف ، تولید انرژی ، سنتز اسیدهای نوکلئیک ، حفظ فشار خون و عملکرد طبیعی کلیه مورد نیاز است. این ماده دارای اثرات ضد فشار خون است و هنگامی که به عنوان مکمل غذایی از آن استفاده شود ممکن است از هیپوکالمی جلوگیری کند.

قیمت کلرید پتاس

پویش اروین میعان وارد کننده مواد شیمیایی دارویی و خوراکی بدون واسطه و مستقیم است, شما میتوانید برای استعلام قیمت از این شرکت وارد کننده و صادر کننده مواد شیمیایی به اطلاعات تماس درج شده در بخش تماس با ما، چت آنلاین یا اطلاعات تماس زیر مراجعه نمایید.

شرکت پویش اروین میعان بزرگترین وارد کننده مواد شیمیایی، صادر کننده مواد شیمیایی از جمله انواع کلراید پتاسیم و دیگر مواد شیمیایی آماده ارسال انواع محصولات شیمیایی، مواد شیمیایی صنعتی، آزمایشگاهی، مواد شیمیایی خوراکی و دارویی و همچنین انواع مواد شیمیایی حلال میباشد.

آدرس: تهران خیابان پاسداران خیابان پایدار فرد نبش بوستان پنجم پلاک 12 طبقه 5 واحد 10

 

کاربرد های کلراید پتاسیم

کلراید پتاسیم دارای طیف گسترده ای از کاربردهای پزشکی و صنعتی است. این ماده بخشی جدایی ناپذیری از تولید کود است. کلرید پتاسیم در ساخت پتاس که یک کود مهم است ، مورد استفاده قرار می گیرد و خاک ها را با پتاسیم غنی می کند و باعث رشد بیشتر گیاهان می شود.

کلرور پتاسیم به عنوان جایگزین نمک در مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد که کاهش غلظت سدیم در آنها به منظور کاهش خطر فشار خون بالا مورد نظر است. در بعضی از غذاها مانند سوپ ، سس ، غلات صبحانه و نوشیدنی های ورزشی از این ماده به جای نمک استفاده می شود تا پتاسیم بدن ما تأمین شود.

کلرور پتاس کلرید پتاسیم به عنوان ماده قوام دهنده در صنایع غذایی استفاده می شود تا بافت و ساختار ماده غذایی را تقویت کند. از این ماده به عنوان تقویت کننده طعم در شیر ، شکلات ، پنیر و خامه استفاده می شود. کلرید پتاسیم همچنین یکی از مواد اولیه مهم مورد نیاز در ساخت فلز پتاسیم است.

کلرید پتاسیم در تولید صابون ها مورد استفاده می گیرد و در واحدهای تصفیه آب نیز این ماده برای نرم کردن آب به عنوان جایگزین کلرید سدیم مورد استفاده قرار می گیرد.

کلرید پتاسیم یک کریستال نوری با دامنه انتقال گسترده از ۲۱۰ نانومتر تا ۲۰ میکرومتر است و به عنوان منبع تابش بتا در کالیبراسیون تجهیزات کنترل اشعه بسیار مفید است. از این ماده در جوشکاری آلومینیوم همراه با نمک های کلرید ، لیتیوم و سدیم استفاده می شود.

مقدار کاربرد KCL

مقدار مصرف آن بنا به وضعیت زمین شناسی میدان‌های نفتی مختلف، از 5 تا 10 پوند در شبکه می‌باشد.

خواص پتاسیم کلراید

  • این ماده در آب انحلال پذیر است.
  • پتاسیم کلرید محلول در آب، گلیسرول و بازها است.
  • کلرید پتاسیم نامحلول در اتر و قابل حل بصورت جزئی در الکل است.
  • وزن مولکولی آن 74.548 گرم بر مول و چگالی آن 1.984 اندازه گیری شده است.
  • همچنین نقطه جوش و ذوب آن به ترتیب 2732 و 1418 درجه فارنهایت گزارش شده است.

استفاده دارویی از کرید پتاس

در بدن انسان ، پتاسیم برای وقوع چندین عملکرد حیاتی ضروری است ، که مهمترین آن ضربان قلب است. بنابراین پتاسیم کم در بدن می تواند کشنده باشد.

شرایطی که در آن سطح پتاسیم در خون بسیار کم می شود ، هیپوکالمی(کاهش سطح پتاسیم در خون) نامیده می شود. این شرایط می تواند به دلیل استفاده از داروی خاص یا به دلیل بیماری های خاص رخ دهد.

به عنوان مثال ، ممکن است در طی یک بیماری طولانی مدت یا پس از آن که با استفراغ و یا اسهال همراه است ، فرد دچار هیپوکالمی شود.

کلرید پتاسیم منبع بزرگی از پتاسیم است و بنابراین برای درمان بیماری هیپوکالمی استفاده می شود. در حقیقت، حتی می تواند از این بیماری جلوگیری کرد.

کلرید پتاسیم معمولاً به صورت کپسول یا قرص تجویز می شود. همچنین می تواند به صورت مایع از راه خوراکی تجویز شود.

توجه به این نکته مهم است که کلرید پتاسیم نباید در افرادی که از هیپرکالمی رنج می برند (وضعیتی که سطح پتاسیم خون در آن بالا است) تجویز شود.

انواع کلرید پتاس

کلرید پتاسیم در سه شکل متفاوت در بازارهای جهانی به فروش میرسد :

1- اندازه گرانول درشت

برتری این اندازه از ذرات باعث شده که تقریبا 70 درصد از کل مقدار فروش را تشکیل دهند. به صورت مخلوطی از توده خشک کلرید پتاسیم مصرف می شود.

2- اندازه استاندارد

این نوع محصول تا زمانی که مخلوط خشک ارجحیت دارد در بازار کمتر مورد توجه قرار می گیرد. مقدار کمی از اندازه استاندارد در کودهای شیمیایی جهت رشد گیاه که بصورت سوسپانسیون می باشد ، مصرف می گردد.

3- محلول

استفاده از این محصول در صنعت کودهای محلول رو به افزایش است.

خطرات و عوارض کلراید پتاسیم

پتاسیم یک الکترولیت مهم است که برای عملکرد صحیح سلولهای بدن مورد نیاز است. مقدار مجاز مصرف روزانه پتاسیم در رژیم غذاییmEq 40-150 است. کمبود پتاسیم زمانی اتفاق می افتد که جذب آن بسیار کم باشد البته کاهش سطح پتاسیم در اثر استفراغ بیش از حد یا اسهال ، کتواسیدوز دیابتی ، مصرف دیورتیک ها ، گرسنگی و اختلالات نادر غدد فوق کلیوی ایجاد می شود.

عوارض جانبی حاصل از مصرف کلرید پتاسیم می تواند شامل ناراحتی دستگاه گوارش از جمله تهوع و استفراغ ، اسهال و خونریزی دستگاه گوارش باشد.

مصرف بیش از حد کلرور پتاس باعث هایپرکالمی می شود که می تواند منجر به پارستزی ، مهار هدایت قلبی ، فیبریلاسیون ، آریتمی و اسکلروز شود. به دلیل خطر ابتلا به هایپرکالمی ، FDA مقدار مصرف مکمل های پتاسیم را به ۹۹ میلی گرم (حدود mEq 1.3) محدود کرده است در حالی که مقدار مصرف روزانه بزرگسالان را ۴۷۰۰ میلی گرم (حدود mEq 63) توصیه می کند.

روش تهیه پتاسیم کلراید

همانطور که گفته شد، این ماده توسط واکنش بین پتاسیم هیدروکسید و هیدروژن کلرید تولید می گردد. کلرید پتاسیم با فرمول شیمیایی KCl یک نمک معدنی صورتی تا سفید رنگ است که به یکی از روش های زیر بدست می آید:

استخراج از معادن سنگی

کلرید پتاسیمی که از این معادن بدست می آید معمولا به دلیل همراه داشتن ناخالصی هایی از قبیل ترکیبات آهن دارای رنگ نارنجی متمایل به صورتی هستند. حدود 90 درصد از کلرید پتاسیم تولیدی در جهان از این معادن بدست می آید. از بزرگترین تولیدکنندگان کلرید پتاسیم در جهان می توان کشورهای کانادا و روسیه را نام برد که دارای معادن عظیم پتاس سنگی هستند.

جهت تولید کلرید پتاسیم می بایست سنگ معدن مورد نظر تحت فرآیند تغلیظ و فرآوری قرار گیرد تا ناخالصی ها جدا شده و کلرید پتاسیم به عنوان محصول نهایی بدست می آید. به عبارتی از لحاظ فیزیکی می بایست تغییراتیدر سنگ معدن بوجود آورد و طی چند مرحله بالاخره ماده اصلی را استخراج نمود. اولین گام، استخراج سنگ معدن و انتقال سنگ های معدن به محل کارخانه می‌باشد و پس از انبار سنگ معدن، نسبت به خرد کردن آن اقدام نمود. عمل خرد کردن هم توسط آسیاب های بزرگ که مخصوص شکستن سنگ است انجام می گیرد.

آسیاب ها معمولا از نوع چکشی می‌باشد. پس از اینکه مواد از یک سرنگ ارتعاشی عبور کردند به مرحله بعدی یعنی جداسازی ماده مورد نظر انتقال می یابد. کار انجام شده در این مرحله تغلیظ است. روش های متفاوتی در این زمینه وجود داشته که هر یک تکنولوژی خاص خود را دارا بوده و محصولات آنها از نظر کیفیت و نوع دانه بندی و موارد استفاده در بازار متفاوت هستند. حال به شرح هر یک از فرآیندهای تولید کلرید پتاسیم از سنگ معدن می پردازیم.

فرآیند خشک

این فرآیند دارای 6 مرحله به شرح زیر است :

  • خردایش
  • جداسازی دوغاب حاوی ماده معدنی
  • جداسازی نمک دوگانه
  • جداسازی کلرید پتاسیم از ترکیب دو نمک
  • خشک کردن
  • دانه بندی

سنگ معدن حاوی نمک کلرید پتاس به همراه مواد نامحلول با روش های حرارتی و یا توسط آسیاب کردن یا خرد کردن به اندازه کوچک خرد می گردد و سپس با اضافه کردن آب ، دوغاب حاوی نمک های کلرید پتاسیم و کلرید سدیم توسط رسوب سازی با حرارت و یا توسط هوا جدا می شود. در مرحله بعد کلرید پتاسیم می بایست از کلرید سدیم جدا گردد که با روش های فلوتاسیون ، جداسازی الکترواستاتیکی یا جداسازی مغناطیسی این عمل صورت می گیرد. سپس کلراید پتاسیم، خشک شده و جهت خالص سازی بیشتر مجددا در محیط آبی بازیابی می گردد. سپس دانه بندی شده و به بازار عرضه می گردد که بازیابی این روش کمتر از 50 درصد است.

فرآیند تر

در این فرآیند قبل از خرد کردن سنگ معدن به آن آب اضافه می گردد و دوغابی از ماده معدنی درست می شود و سپس ماده معدنی تحت خردایش قرار می گیرد که فرآیند تر به دو روش متفاوت انجام می گیرد :

فرآیند تغلیظ ماده معدنی حاوی کلرید پتاس با استفاده از دوغاب حاوی این ماده معدنی که دارای 6 مرحله می باشد : 1. خردایش – 2. جداسازی دوغاب – 3. جداسازی نمک های دوگانه- 4. جداسازی کرور پتاسیم – 5. خشک کردن – 6. دانه بندی.
ماده معدنی مخلوط با آب توسط سنگ شکن و یا آسیاب خرد و سپس جداسازی دوغاب به صورت جداسازی حرارتی یا رسوب سازی انجام می پذیرد. سپس کارنالیت موجود در محلول اشباع آب شور جدا می گردد و یا توسط فلوتاسیون جدا می شود.

روش دیگر آن است که لانگ بنیت موجود در محلول جدا می شود و کلرید پتاسیم از مخلوط دو نمک به صورت فلوتاسیون یا جداسازی ثقلی جدا می گردد و سپس کلرید پتاسیم بوسیله فیلتراسیون یا سانتریفوژ آبگیری شده و خشک می گردد. بعد از دانه بندی کلرید پتاسیم به صورت کریستال های بدون آب غربال گشته و پس از دانه بندی به صورت گرانول در می آید. میزان بازیابی محصول در این روش بیش از 90 درصد می باشد.

استخراج از شورابه های نمکی

این معادن در واقع بقایای دریاچه های قدیمی هستند که در طی هزاران سال خشک شده اند. کلرید پتاسیمی که از این معادن بدست می آید معمولا به دلیل نداشتن ناخالصی های فلزی، سفید رنگ هستند.

شورابه اولیه موجود در معدن با استفاده از حفر کانال، زهکشی و جمع آوري می شود و از طریق ایستگاه پمپاژ به استخرهاي تبخیر خورشیدي ارسال می گردد. در مرحله اول نمک موجود در شورابه ورودي به استخرها بر اثر تبخیر خورشیدي راسب می شود و پس از آن کارنالیت که در حکم خوراك کارخانه فرآوري پتاس است، استحصال می شود .

کارنالیت تولید شده در استخرها طی ۵ مرحله اصلی (مشینگ، فلوتاسیون، دکامپوزیشن، لیچینگ، خشک کردن) در کارخانه فرآوري به محصول کلرید پتاسیم تبدیل می شود.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *