خواص اسید سیتریک در صنایع غذایی

بخش های این محتوا:

خواص اسید سیتریک در صنایع غذایی
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

مقدمه: ما قصد داریم در این مقاله به خواص اسید سیتریک در صنایع غذایی بپردازیم. اما قبل از آنکه به خواص این ماده شیمیایی بپردازیم، ابتدا لازم است بدانیم که اسید سیتریک چیست و از کجا تهیه میشود؟ سپس به توضیح خواص و اهمیت این ماده خواهیم پرداخت. پس اگر مطالب این مقاله در راستای حرفه، کسب و کار و یا تحصیلاتتان است تا انتها با ما همراه باشید.

اسید سیتریک چیست؟

اسید سیتریک نوعی اسید ضعیف است که با فرومول شیمیایی C6H8O7 شناخته میشود. این اسید به طور معمول در مرکباتی چون لیمو ترش یافت میشود. طعم ترش این لیمو از اسید سیتریک سرچشمه میگیرد. اما اسید سیتریک اولین بار توسط یک محقق سوئدی در سال 1784 از لیمو جدا شد و این روند تا سال 1900 ادامه داشت. این ماده کاملا بی رنگ و بی بو است و امروزه از قارچ سیاه و آسپرژیلوس تولید میشود. اما جالب است بدانید بااینکه اسید سیتریک به طور طبیعی تولید نمیشود ولی به عنوان یک محصول جانبی در هنگام تولید پنیر، نان ترش و شراب تولید میشود.

خواص اسید سیتریک در صنایع غذایی

اما اسید سیتریک دارای کابرد های متعددی است که در اینجا به برخی از آن ها اشاره میکنیم: همانطور که گفته شد اسید سیتریک مزه ترشی دارد. به همین دلیل از این ماده به عنوان طعم دهنده در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میدهند. همچنین میتوان به کابرد آن به عنوان ماده نگهدارنده در نوشابه ها و شیرینی ها اشاره نمود. گفتنی است که از این ماده در نوشیدنی ها و سس گوجه فرنگی نیز استفاده میکنند. بله همانطور که مشخص است خواص اسید سیتریک در صنایع غذایی بسیار زیاد و متنوع است. در واقع حدود 70 درصد اسید سیتریک در صنایع غذایی مورذ استفاده قرار میگیرد. ۲۰ درصد آن نیز در مکمل های غذایی و صنعت دارو مورد استفاده قرار میگیرد. ۱۰ درصد آخر آن نیز در پاک کننده ها مورد استفاده قردر میگیرد.

کاربرد های دیگر اسید سیتریک

علاوه بر خواص اسید سیتریک در صنایع غذایی، این ماده در صنایع دیگری چون دارو و پاک کننده ها مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال میتوان به کاربرد اسید سیتریک در حفظ و تثبیت ترکیبات فعال در داروها اشاره کرد. همچنین از این ماده برای تقویت کردن مزه شربت ها و داروهای جویدنی استفاده میشود. گفتنی است از اسید سیتریک برای جذب بیشتر مکمل هایی چون کلسیم و منیزیم استفاده میشود. همانطور که گفته شد اسید سیتریک یکی از ترکیبات اصلی شوینده هاست که از آن به عنوان عامل ضد عفونی کننده استفاده میشود. طبق مطالعات این ماده یک ضد عفونی کننده قوی برای باکتری ها و ویروس ها به شمار میرود.

فواید مصرف اسید سیتریک

تا اینجا به خواص اسید سیتریک در صنایع غذایی و دیگر صنایع اشاره کردیم. حال لازم است به توضیح فواید مصرف اسید سیتریک بپردازیم:

  1. در واقع مصرف اسید سیتریک برای بدن بسیار مهم و ضروری است. دلیل مفید بودن و اهمیت این ماده تولید انرژی است. علت این امر حضور نوعی اسید سیتریک به نام سیترات است که به عنوان اولین مولکول در چرخه کربس تولید میشود. وظیفه چرخه کربس در بدن تبدیل غذا به انرژی است و میتوان گفت بیشتر موجودات زنده انرژی خود را از چرخه کربس دریافت میکنند.
  2. اسید سیتریک میتواند به شکل سیترات پتاسیم وارد عمل شود و از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری کند. جالب تر آنکه میتواند باعث خرد شدن سنگ هایی شود که قبلا تشکیل شده اند. بله با توجه به توضیحات بالا متوجه میشویم که خواص اسید سیتریک بسیار زیاد هستند.

شرکت مواد شیمیایی

اگر چه این مقاله در باب خواص اسید سیتریک در صنایع غذایی بود ولی در کل امروزه مواد شیمیایی بسیار پر ارزش و پر اهمیت هستند. به گونه ای که تمامی تولیدات بشر به وجود این مواد وابسته است. از این رو آزمایشگاه های متعددی در سرتاسر جهان وجود دارند که به تولید مواد شیمیایی مختلف میپردازند. از این رو همواره شرکت مواذ شیمیایی در تلاش هستند که این مواد شیمیایی تولید شده را وارد و صادر کنند. در واقع چرخه تولیدات صنعتی، دارویی، غذایی و غیره به مواد شیمیایی وابسته است و همه روزه به اهمیت این مواد افزوده میشود. بنابر مطالب گفته شده نمیتوان اهمیت مواد شیمیایی را بر زندگی امروز بشر نادیده گرفت.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *